Recomandări

Am pregătit un set de recomanări pentru a avea o regenerare cât mai rapidă.

Recomadări după extracție dentară:

1. Mențineti compresul (tiflonul) timp de 20 minute.
2. 24-48 ore după extracţia dentară nu se vor consuma alimente fierbinţi sau reci, se recomandă doar alimente moi, la temperatura camerei. Nu consumați băuturi carbogazoase și lactate.
3. Este indicat ca alimentele să fie masticate pe partea opusă extracţiei pentru a evita ca mâncarea să intre la locul extracţiei.
4. Nu sugeţi din alveolă şi nu scobiţi această zonă, nu scuipaţi şi nu clătiţi cel puţin 24 de ore de la momentul extracţiei dentare.
5. Periajul se va relua următoarea dimineaţă.
6. Clătirea uşoară cu apă de gură este indicată la 24 de ore de la extracţia dentară.
7. Dupa primele 24 de ore ar trebui sa clătiți în zona respectivă cu apă caldă sărată sau cu apă de gură . Clătiți ușor după fiecare masă sau gustare.
8. Nu faceți effort fizic sporit.
9. Dacă v-au fost aplicate fire de sutură ele vor trebui indepărtate după 7 zile.
10. Luam medicamentele după recomandarea medicului stomatolog.

P.S. Durera locala, tumefactia obrazului sau buzei, trismus moderat ( incapacitatea de a decshide gura)- in special dupa extractia molarilor de minte inferiori- sunt manifestari normale postoperatorii si se remit de regula dupa 3-4 zile; postoperator poate aparea si o crestere a temperaturii corporale cu o stare febrila pasagera sau alte simptome ce tin de particularitatea interventiei. Vă recomadăm să folosiți comprese reci timp de 10-15 minute (2-3 ori )cu interval de 30 minute.

Recomandări dupa operația de inserarea implantului dentar:

  1. Mențineti compresul (tiflonul) timp de 20 minute.
  2. Dupa operatie este normal sa va umflati. Pentru a minimaliza acest lucru, aplicati o punga cu gheata pe obraz la nivelul zonei operate. Aplicati gheata in mod repetat (10 minute aplicati, 15 minute pauza), pe cat posibil, pentru primele 24 de ore.
  3. Evitati alcoolul si fumatul pe toata perioada vindecarii. Pentru primele 4-5 zile mentineti o dieta cu alimente moi, usor de mestecat si inghitit. Evitati mancarurile fierbinti, picante, care pot provoca iritatii si arsuri la locul interventiei. De asemenea, evitati bauturile carbogazoase pentru 3-4 zile. Este de evitat sa mancati imediat dupa interventie. Cand dispare efectul anesteziei puteti manca, dar este recomandat sa mestecati pe partea opusa cel putin 24-48 ore. Este, de asemenea, important sa beti multe lichide intre mese.
  4. In ziua interventiei nu se recomanda folosirea apei de gura. In ziua urmatoare, apa de gura trebuie folosita de cel putin 2 ori
  5. Folosim medicamentele dupa indicatie medicului.
  6. Evitați efortul fizic.
  7. Dacă v-au fost aplicate fire de sutură ele vor trebui indepărtate după 7 zile.