Diagnostic X-Ray

Dispunem de aparatură ce poate realiza o radiografie dentară care fără multe radiaţii, ne permite să obţinem o imagine digitală complexă asupra dinţilor tăi.

O radiografie este o investigație neinvazivă care ajută medicii stomatologi să pună un diagnostic precis și să trateze afecțiunile dentare. Imagistica cu raze X implică expunerea unei părți a corpului la o doză mică de radiații ionizante, care nu pun în pericol sănătatea organismului.

Cum se realizează o radiografie dentară?
Razele X sunt o formă de radiație electromagnetică, precum lumina sau undele radio. Ele au proprietatea că pot penetra țesuturile organismului, oferind în final o imagine pe filmul fotografic sau un detector special.

Majoritatea imaginilor cu raze X pot fi stocate în fișiere digitale. Aceste imagini stocate sunt ușor de accesat de către medicul stomatolog pentru diagnostic și gestionarea afecțiunii dentare. Formatul digital permite, de asemenea, medicului să regleze și să schimbe contrastul și luminozitatea pentru o mai bună vizualizare a anumitor structuri și țesuturi.