Ortodonție

Ortodontia reprezinta o ramura a stomatologiei si are ca scop imbunatatirea aspectului, pozitiei si mai ales, a functionalitatii dintilor care de cele mai multe ori, sunt anormal aliniati. Uneori, dintii unui copil sau maxilarul acestuia nu se dezvolta intr-un mod normal, iar din acest motiv, medicii specialisti in ortodontie au poibilitatea sa intervina pentru remodelarea inclusiv a oaselor maxilare.

Malocluzia este termenul medical utilizat pentru a descrie pozitia incorecta a dintilor sau contactul anormal intre dintii celor doua arcade.

Tratamentele ortodontice au rolul de a corecta malocluziile sau de a le reduce. Malocluzia tine de dezvoltarea pacientului, iar cauzele care stau la baza acestor anomalii dento-maxilare pot fi multiple: ereditatea-mostenirea de la parinti; diferite sindroame etc., dar si cauze locale precum: obiceiurile vicioase intalnite foarte des la copii precum suptul degetului, a limbii, a buzei sau a altor obiecte (suzeta sugarilor pastrata pe perioada lunga de timp etc).