Pediatrie

Stomatologia pentru copii este o ramură a stomatologiei care se ocupă de tratamentul danturii cu grijă, afecțiune pentru pacienții mici.

Comunicarea cu copii este foarte importantă. Micii pacienți trebuie să fie pregătiți încă de acasă de către părinți. Trebuie să le fie explicată necesitatea tratamentului și faptul că tratamentul va decurge fără dureri. Pentru copil tratamentul trebuie să fie o aventură. Geluri cu gust și miros plăcut, desene animate, obturații cu diferite culori. Pacientul trebuie să participe activ în tratament.

Este necesar să tratăm dinții de lapte?
Păstrarea dinților de lapte până la înlocuirea fiziologică are o importanță foarte mare pentru erupția corectă a dinților permanenți. În așa mod evităm alinierea incorectă a dinților permanenți, defecte estetice și de vorbire. Deseori părinții nu acordă importanța cuvenită dinților de lapte ceea ce duce la apariția problemelor ulterior.

De ce trebuie să tratăm dinții de lapte la timp?
Pierderea timpurie a dinților de lapte duce la creșterea incorectă a dinților permanenți. Formarea incorectă a dinților. Dereglarea funției tractului gastro-intestinal. Poate apărea malocluzia, dar și alte complicații.